Weg van Verhalen

Voor actuele verhalen: Zie Nieuws en Agenda

Het vertellen van verhalen is te leren. Bijvoorbeeld door verhalentraining in een groep. Of individueel voor verhalen bij bijzondere gelegenheden. Of je zou een verhaal op maat kunnen (laten) schrijven. Verhalen zijn van alle tijden. Wie herinnert zich niet de leraar die prachtig kon vertellen in de les of de grootmoeder met die mooie verhalen. Veel mensen denken dat ze geen vertellers zijn. Toch is verhalen vertellen en plezier krijgen in verhalen te leren. ‘Verhalen onderweg’ biedt verhalentrainingen en cursussen zowel voor de professional die verhalen in zijn werk gebruikt, de leraar, de manager, de trainer,  als ook voor iemand die gewoon graag een verhaal vertelt op een feest of aan zijn kinderen voor het slapen gaan. De nadruk ligt op het vertellen, maar ook luisteren komt aan bod. Hoe betrek je luisteraars actief bij het verhaal?

Verhalentraining in een groep:

De deelnemers leren het vertellen van persoonlijke, fictieve en overgeleverde verhalen. Onderdelen zijn o.a.: Hoe kies je een verhaal uit voor een bepaalde gelegenheid? Hoe vertel je een verhaal? Hoe ontwikkel je zelfvertrouwen en lef om te vertellen? Hoe betrek je de luisteraars actief bij je verhaal? Hoe maak je zelf verhalen? Deze verteltrainingen worden aangeboden voor teams in bijvoorbeeld onderwijs, verzorgingsinstellingen en bedrijven. Daarnaast vinden er cursussen met open inschrijving plaats. Zie ook nieuws.

Verhalen bij bijzondere gelegenheden:

Verhalen onderweg biedt individuele begeleiding bij verhalen op specifieke momenten, zoals:

  • Een leider of manager die in zijn organisatie meer verhalend een presentatie wil geven.
  • Een jubilaris die een levensverhaal meer kleur wil geven.
  • Een reiziger die je wil laten meegenieten van zijn reisverhalen.
  • Een voorganger die de gemeente meer verhalend wil aanspreken.
  • Een dochter of zoon die op de begrafenis van een overleden ouder een passend verhaal wil vertellen.
  • Een trainer die meer verhaal in zijn trainingen wil brengen.

 

Geschreven verhalen:

Op aanvraag kunnen geschreven columns of verhalen op maat worden geleverd. Te denken valt aan reiscolumns voor een tijdschrift; een passend verhaal voor de dagopening op een school; een boeiend verhaal op de website van een bedrijf, een cabaretesk verhaal voor een conferentie. Aat van der Harst schreef samen met Cocky Fortuin-van der Spek, Bas van den Berg en Hartger Wassink de verhalenboeken: Verhalen verbinden en Onze school is een verhaal.  

RADIOVERHALEN:

Elke twee weken op zaterdagmorgen ontvangt  Aat een gast in zijn studio van Golfbreker radio. Overal te beluisteren via de livestream i-tunes. Zie ook in de agenda voor gasten van die week

Verhalenpodium:

Elke twee maanden in het Kadecafé een verhalenpodium Waar gebeurd, waar echte mensen echte verhalen vertellen. Zie ook de aganda voor data en thema.