Agenda

31 oktober: Verhaal van de pelgrimstocht gaat verder met een wandeling en verhaal  in Leusden

De pelgrimstocht is een bijzondere reis en doet iets met de pelgrim. Aat van der Harst vertelt hierover uit eigen ervaring in de voorstelling Ontmoetingen Onderweg. Marianne van Post zorgt met zang en gitaar voor de muzikale omlijsting.
Tijdens de minipelgrimage verken je in stilte en verhalend de pelgrimsthema’s als: gehoor geven aan een oproep, wegwijzers op je pad, omgaan met tegenslag, onverwachte gebeurtenissen, ontmoeting met reisgenoten en de inspiratie van heilige plaatsen. Zo ontdek je hoe de fasen van een pelgrimage raken aan jouw levensweg.
Programma op 31 oktober
12.30 Start minipelgrimage Landgoed den Treek, nabij Amersfoort. Begeleiding: Anette Sprotte en Cocky Fortuin-van der Spek
14.00 Muzikale vertelvoorstelling Ontmoetingen Onderweg, in de Dorpskerk te Leusden. Hier is koffie en thee, en houden we de afstand van anderhalve meter aan.
15.00 Vervolg minipelgrimage met ruimte voor responsies op de voorstelling
16.00 Afsluiting bij startpunt in Den Treek

Kosten: Wandeling en verhaal: 25 euro; alleen voorstelling: 15 euro

Aanmelden kan nu al: avdharst@verhalenonderweg.nl

Let op: Ditzelfde programma is bij de 7evende hemel nu ook al te boeken voor uw  gemeente of organisatie en kan in Leusden plaatsvinden, maar ook in overleg bij u in de buurt in het hele land  ( avdharst@verhalenonderweg.nl)

Update 6 juni 2020:

Wandelcoaching en verhalen komen na de lockdown weer op gang. U kunt zich aanmelden voor een wandelcoachgesprek en voor het verzorgen van een van onze vertelvoorstellingen en minipelgrimages:
-Ontmoetingen Onderweg. Muzikaal verhaal over een pelgrimsreis.
-Verlangen naar de straten van je jeugd. Verhaal van een wandeling door Haagse straten eind jaren vijftig.
Per mail: avdharst@verhalenonderweg.nl of via 0614775871

Ontmoetingen Onderweg:  Grote en kleine zaal
Verhaal over ontmoetingen onderweg tijdens  wandeltocht tot voorbij Santiago de Compostella. Marianne zingt en speelt. Zij vertelt het verhaal op expressieve muzikale wijze.

Meer informatie over Marianne via: www.muzemoes.nl

speellijst tot nu toe:
2018: *2 februari Zeist *18 maart Amersfoort *23 juni Zwolle *26 oktober West-Terschelling *3 november Hoogland *10 november Leeuwarden
2019: *10 februari Leiden *13 april Brielle *17 mei Vlaardingen *23 juni Leiden *11 juli Nijmegen *17 augustus Leusden *12 oktober Haarlem

Verhaal: Jeugd in Den Haag

Agenda:

-5 juni 2020: pelgrimsverhaal in het Witte Kerkje te Odijk ( Uitgesteld naar 2021)

-17/18  oktober 2020: Verhaal op Terschelling samen met De 7evende hemel op het inspiratiefestival ( uitgesteld naar 2021)

-Wandelcoaching op Internationaal congres in Gelsenkirchen, Dtsl uitgesteld

Nieuw is verhaal en pelgrimswandeling
( Uit Leusdens Weekblad:)
Wandeling bij de Glind 
met een muzikale pelgrimage-vertelvoorstelling van Aat van der Harst en Marianne der Post
We vertrekken  vanaf de kerk midden in de Glind en lopen ca. 5 kilometer naar de “IJzeren beeldentuin” op de Helweg 20/Postweg 2 bij de Glind olv Anette Sprotte. De wandeling is een kleine pelgrimage. Een pelgrimage staat symbool voor de levensweg. Voor mensen die moeilijk ter been zijn en die met de auto of fiets komen start  een minipelgrimage in de bijzondere beeldentuin. Daar is een hooischuur waar Aat van der Harst en Marianne van der Post in hun voorstelling ons meenemen op hun pelgrimsreis met bijzondere ontmoetingen. Aat wandelde van Leusden naar Santiago de Compostella en naar Rome. Samen met zangeres Marianne van der Post maakte hij een boeiend verhaal van zijn tocht.  U kunt info krijgen bij Anette Sprotte: sprotteanette@ gmail.com of via Aat van der Harst

Ook u kunt dit met uw organisatie, bedrijf of kerk boeken

Training Werken met verhalen in groepen

Voor teams in onderwijs en bedrijf nu te boeken na gratis kennismakingsgesprek:

Begeleiders: Aat van der Harst en Cocky Fortuin-van der Spek

“Verhalen verbinden mensen, verhalen verbinden momenten in de tijd, verhalen verbinden de binnenwereld met de buitenwereld.”

Dit is een praktische en inspirerende training voor mensen die met verhalen in groepen werken. We werken in een inspirerende omgeving. Zowel binnen als buiten ontdek je de mogelijkheden van verhalen in beweging. Je maakt kennis met een grote variatie aan werkvormen. We richten ons daarbij op het vertellen van persoonlijke, fictieve en overgeleverde verhalen en de uitwisseling daarvan in een groep. Deze werkwijze verdiept en verrijkt, de ontmoetingen en communicatie in een groep. Vanuit deze basis kun je zelf jouw toepassingen maken in groepen waarmee je werkt.

Inhoud van de training • Welke verhalen zijn er en hoe kom je tot een keuze voor een verhaal rondom een thema in jouw groep. • Beeldend vertellen, met aandacht voor houding, stem en contact met alle zintuigen. • Hoe ontlok je verhalen en nodig je deelnemers om op verhaal te komen? • Hoe vertel je niet alleen voor een groep, maar deel je verhalen met elkaar en roep je verhalen op bij je deelnemers. • Je ervaart en leert wat responsies op een verhaal kunnen betekenen. • Hoe vergroot je ieders vermogen om te vertellen en te verbeelden in ontmoeting met elkaar? • Hoe pas je dit toe binnen de groepen waar jij mee werkt? • Verhalen in beweging, je ervaart en leert hoe fysieke beweging de innerlijke beweging mogelijk maakt.

Voor wie? Dit is een training voor iedereen die met groepen werkt (in onderwijs, zorg, werk, of kerk) en wil verkennen welke rol verhalen kunnen spelen. Er is aandacht voor zowel het vertellen, als het werken met verhalen in een groep. Je leert een aanpak waarbij je op creatieve wijze de dialoog tussen deelnemers en verhalen stimuleert, passend bij jouw doelgroep en context.

Wat bereik je ermee? Doel is om de eigen vaardigheid in het werken met verhalen in groepen te vergroten. Naast de trainingsdagen oefen je het vertellen en werken met verhalen in je eigen groep. Je verrijkt, verdiept en verfijnt je mogelijkheden om verhalen te laten vertellen, te horen en te delen. Cocky Fortuin- van der Spek en Aat van der Harst zullen de training samen begeleiden. Ze zijn beiden ervaren verhalentrainers en schrijvers van de verhalenboeken: Verhalen Verbinden en Onze school is een verhaal.

 

STADSPELGRIMAGE IN STAD UTRECHT

Pelgrimswandeling met de stad als spiegel

Groep: 8 tot 14 deeln.    ( te boeken voor organisaties of instellingen)

Info via contactformulier op deze site of       avdharst@verhalenonderweg.nl

of 0334943696

 

Coaching in beweging:

Speciaal aanbod kennismaking met wandelcoaching.

ook supervisie voor professionals in beweging.

Inschrijving via het contactformulier, avdharst@verhalenonderweg.nl of 0614775871

 

LEESLUISTERBOEK LUISTER, IK HEB EEN VERHAAL VOOR JE

26 verhalen om te lezen en te beluisteren

Boek verkrijgbaar via avdharst@verhalenonderweg.nl en bol.com ( 17,95 euro,  inclusief verzending).

Ook via  http://www.luisterikhebeenverhaalvoorje.nl; info@luisterikhebeenverhaalvoorje.nl of avdharst@verhalenonderweg.nl

In het boek een speciale code om alle geschreven verhalen ook te beluisteren!!